Roosendaal versus the Rotterdam Bridges!

IMAG160252a4dad8e70a6.jpg

Bruggenloop Rotterdam?
Vandaag 8 december was het zover. Tijd om de bruggen te gaan slopen, zoals Sierd dat zei. Deze run werd vandaag voor de 26e keer georganiseerd en er deden 8.000 lopers mee. Uiteraard wordt er gelopen over een aantal bruggen in Rotterdam. Eigenlijk waren het er helemaal niet zoveel. We gingen over de Erasmusbrug, Van Brienenoordbrug en een tweetal kleine bruggen, waarvan de naam nietszeggend is. Dit evenement is al jaren een groot succes, mede dankzij de kerstsfeer die er aanwezig is. Zo is er een Kerstman die het startschot geeft en een medaille in de vorm van een kerstboom. 

Roosendalers gaan over de sloot!
Afgelopen week was er al besloten om met een viertal mensen af te reizen naar het ‘noorden’, de grote sloot over. De nieuwe halfcrazyrunner Sierd was er natuurlijk bij. Daarnaast een sterke loopster en leuke moeder, die we beter kennen als Runningmas (Mascha). Roos en Stefan deden samen mee en zo waren we compleet. We vertrokken rond half 2 naar Rotterdam en kwamen gelukkig op tijd aan. Sierd vertelde dat hij niet voor een PR ging vandaag, hij had gister immers friet gegeten en whisky gedronken. Maar wij weten inmiddels wel beter……bij Sierd staat friet eten gelijk aan PR lopen!

IMG-20131208-WA0038

Voor de start snel even omgekleed, zover dat nog nodig was (bij Sierd wel). Het was erg koud in Rotterdam en er stond veel wind. Gelukkig kwamen we erachter dat de kleedkamers in de Kuip verwarmd waren met grote warme Föhns. Heerlijk was dat. Voor de start nog snel een ‘Instameeting’ met Samantha en Stacey; leuke, enthousiaste meiden. We hadden allemaal andere startvakken dus we gingen snel naar de start. Daar hebben we nog geen 10 minuten hoeven wachten op het startschot.

IMAG1600

Here we go!
Sierd startte in het eerste startvak en de rest in vak c, wat verder naar achteren. Dat is na de zevenheuvelen loop echt een wijze les geweest voor Roos. Als je twijfelt over je eindtijd, schat hem dan liever wat te enthousiast in dan andersom. Dan voorkom je dat je in een te traag startvak zit, wat betekend dat je continu aan het zigzaggen bent om iedereen in te halen. De regel ‘langzame lopers moeten rechts blijven zodat de snellere links in kunnen halen’ is kennelijk bij de menige niet bekend. Op het parcours was het erg druk, gelukkig had Sierd hier gaan last van, aangezien hij bijna voorop liep. Mascha is hierdoor echter wel bijna over een man heen gevallen na een kleine botsing.

IMAG1607

De eerste echte brug was de Erasmusbrug. Deze brug was een beetje vals plat, maar zeer goed te doen. Als je naar links keek zag je een prachtige skyline met een oranje/roze lucht. De tweede echte brug was de Van Brienenoordbrug. Wat is dat een monster! De klim is vrij steil en duurt ook erg lang. Als je eenmaal bovenop bent, waar het vlak is, steekt de wind op. Gelukkig ga je ook altijd naar beneden als je eerst omhoog bent gegaan. Het laatste stuk werd het schemerig en steeds kouder. Maar iedereen heeft het gehaald.

IMG-20131208-WA0037

De Finish!
Sierd heeft vandaag bijzonder goed gelopen! Hij is 14e geworden van alle deelnemers! Hij liep een PR vandaag op frietjes….54.44 op de 15 kilometer. Hiervoor maken we een diepe buiging. Hij kwam zo fris over de finish dat de vrouw van het waterkraampje vroeg of hij misschien 1e was geworden. We zijn heel blij met deze halfcrazyrunner. Daarna kwam Mascha over de finish met een tijd van 1.16.40. Heel knap gedaan. Maar stiekem is ze wel door een hele groep mannen op de brug uit de wind gehouden 😉 Als volgende kwam Roos over de eindstreep met een tijd van 1.19.31 Niet zo snel als dat ze hoopte, maar toch niet ontevreden. Stefan kwam daar net na met 1.20.50 Dat was ook erg knap als je bedenkt dat hij gisteren om 04.00 nog in Rotterdam was om hele andere dingen te doen, lees drinken en dansen.

Nadat we elkaar weer hadden gevonden en waren omgekleed was het tijd voor een oliebol en chocomel, die Mascha had meegenomen. Heel lief. Iedereen had het zo koud dat we blij waren toen we lekker in de auto terug zaten met de verwarming aan. We kijken terug op een geslaagde middag/run en hebben besloten volgend jaar weer mee te doen!

Naar de andere halfcrazyrunners nog even een berichtje. Sommige hebben niet kunnen lopen vanwege een blessure en als je een echte fanatieke runner bent, is dat verschrikkelijk! We hopen dat jullie klachten snel voorbij zullen zijn, zodat jullie weer lekker kunnen rennen!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Samantha schreef:

  Leuk leuk leuk!!! We beat the bridges!! 🙂 Inderdaad de Brienenoordbrug was een killer, maar hallo wij zijn dan ook inderdaad wel een beetje halfcrazy 😉
  Ik zeg, volgende instameeting CPC Den Haag!!!!

  Like

 2. Jasmine schreef:

  Leuk verslag en wat een tijden, wauw!

  Like

 3. Mascha (runningmas) schreef:

  Leuk om te lezen! Skyline links van de Erasmus was idd impressive en de “afdaling” van de Brienenoordbrug was een eitje. Heerlijk genoten van het groepje mannen wat mij uit de wind hield, dat moet mijn eindtijd beïnvloed hebben.Volgende keer hoop ik er weer bij te zijn, absoluut voor herhaling vatbaar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s