Electricrun = Electricfun!

IMAG2586

Op 5 februari stond er in mijn agenda dat ik om 10.00 tickets moest bestellen voor de Electricrun. Dit stond er wel in, maar ik twijfelde heel erg. 40 euro voor een run van 5 kilometer en dan ok nog eens helemaal in Amsterdam? What to do? ……YOLO! Nu een maand later, de dag na de run ben ik alleen maar heel blij met deze beslissing! Dit had ik niet willen missen! 

De Electricrun is overgewaaid vanuit Amerika en is eigenlijk een variant op de Colourrun. Voor de 15e verjaardag van Net 5 werd deze run naar Nederland gehaald. Er was veel reclame voor op tv en de run was dan ook binnen een paar uur uitverkocht. Het is een funrun. Het gaat daarbij niet om de snelste tijd of PR’s, maar om gezelligheid en plezier. De Electricrun bestaat uit een 5km parcours waarbij je door verschillende werelden komt, daarbij moet je denken aan gloeiende neon bomen die van kleur verwisselen op de muziek, bijzondere tunnels, vrolijke bogen en gekke planten, vreemde voorwerpen en nog veel meer!

Woensdag 26 en donderdag 27 maart konden deelnemers hun pakket ophalen bij een Perry Sport. Je kreeg dan een tasje met een T-shirt, lichtgevende ring, lichtgevende armband, startnummer, kortingsbon en lichtgevende bodypaint. Je startnummer was ‘glow in the dark’ en tevens je toegangsbewijs tot het evenement.

Raceday
Omdat ik nogal ver weg woon van Amsterdam gingen we op tijd op weg. Ik ging op pad met Stefan. Geparkeerd bij een P+R in Amsterdam en met de tram naar Centraal. Dat stukje is voor ons al een spannende reis op zich haha. Bij het station snel de Starbucks binnen, want dat hebben we niet in Roosendaal. Gelukkig zagen we al snel meer Electricrunners, waardoor we niet meer zo opvielen. Om bij de run te komen moest je met de veerpont achter het station. De run bevond zich op de NSDM-werf.

Het terrein was om 17.00 open en wij waren vroeg. Het was leuk om alle andere mensen te zien, die veel meer moeite hadden gedaan qua outfit. We waren eigenlijk maar een beetje underdressed 😦 De bodypaint kon ons nog redden gelukkig.
IMAG2570Omdat we vroeg op het terrein waren zaten we in de eerste startwave. In het startvak waar we nog een half uur moesten wachten voordat het echt donker was, was het een gezellige boel. Iedereen was aan het dansen en zingen en er hing echte een goede sfeer. Rond half 8 klonk het startshot en kon onze reis beginnen.

Om de 500 meter of kilometer was er een soort attractie. We hebben hele mooie dingen gezien. Zo was er een laantje met bomen waarin lampionnen hingen, waren er regenboog straten net als bij de troetelbeertjes, waren er paarse paraplu’s en natuurlijk allemaal afgestemd met een eigen licht- en muziekthema. Je liep echt in een droomwereld/ sprookjeswereld. Je mocht rennen, lopen of dansen, maar de mensen waar wij tussen liepen waren allemaal aan het rennen. Hard ging het niet. We hadden een pace van 6.35 per km. Eigenlijk was het ook voor schut dat Stefan en ik onze ‘Nike Watch’ aan hadden en deze ook hebben gebruikt. Hard rennen was ook zonde, want dan mistte je te veel. Zelf de drinkpost was aangepast! Onderweg kreeg je ook nog een bakje fruit aangereikt door een fantasiefiguur. Er was te veel te zien, om het hier te kunnen beschrijven en het was ook helaas snel voorbij. Wat is 5 km dan kort. Laat mij op deze manier maar een halve marathon rennen 😉  

Als je over de finish kwam waar je onder luid applaus van de organisatie werd ontvangen met drinken, kon je je weer begeven naar het festivalterrein. Daar was een DJ, eten, drinken en alle andere facetten die je normaal op een festival terug vindt. Jammer dat we daar voorafgaand aan de run werden aangesproken door een vrouw van ‘StopAids Now’ die ons als donateur wilde werven. Ik vind dat een goed initiatief, maar op deze locatie wil je niet benaderd worden met een formulier voor maandelijkse donatie. Ze vroeg ook of we hard getraind hadden voor de run en of we een goede tijd gingen neerzetten. Wat mij betreft sla je dan plank dan volledig mis.

Dj Flexican draaide en Sef en Juvat kwamen optreden. Omdat er verschillende waves waren, waren er nog mensen aan het rennen toen wij het terrein verlieten. We hebben oude mannen gezien, die rondkeken alsof ze niet snapten waarin ze beland waren, maar het toch leuk vonden. Ook jonge kinderen en ouders die met Buggy’s renden. Over het algemeen was de leeftijd rond de 20/30 jaar. De vele mannen van rond de 40 die je normaal bij echte runs ziet, waren er niet.

Conclusie
Wij hebben zeker genoten van de run. Als je ook zo houdt van die positieve vibe die er altijd bij runs hangt, moet je zeker hierheen gaan. Door alle kleuren en muziek wordt dit namelijk nog meer versterkt. De Electric run is een combinatie tussen een run en een festival. Ben je een fanatieke loper die altijd voor PR’s gaat, dan moet je deze run echt overslaan. Ga je voor de gezelligheid, het feest in combinatie met een leuke run, dan moet je volgende keer zeker meedoen! De 40 euro was het zeker waard, omdat het veel meer was dan een run. Alles was goed geregeld en de organisatie danste ondertussen net zo hard mee. De Dj was goed en het parcours was betoverend. Toen we op weg naar huis weer van de veerpont afstapte, leek het ook wel of we weer de ‘gewone’ wereld in stapten.

Mocht de Electricrun  weer zijn dan ga ik er zeker weer meedoen. Dan besteed ik meer aandacht aan mijn outfit en neem ik meer mensen mee! Van mij mag het parcours dan 10km zijn en het weer nog ietsje warmer. Al met al een toffe ervaring en een hele leuke dag gehad met Stefan!

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nikki schreef:

    Volgende keer wil ik mee Roos!

    Like

  2. Roos schreef:

    Dat mag! deal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s