Gymmen met Arie

IMG_3444

Marleen en ik keken al dagen met hartjesogen uit naar deze dag. En afgelopen zaterdag mochten we dan eindelijk naar Arie! Al was het eigenlijk naar de Vondelgym op de Overtoom in Amsterdam. Dat we daar stiekem puur waren ter lancering het nieuwe nummer van Women’s Health was slechts bijzaak. 

Toen we aankwamen keken we onze ogen uit. Wauw de Vondelgym is mooi! We werden verwend met een sportoutfit van Björn Borg waar we ons in mochten hijsen voor de Crossfit workout. Onze Roos is groot fan van Arie en kent hem ook nog eens ergens van. Ze is nu met haar groeiende buik op reis (wat een pech) en kon dus niet met ons mee. Marleen had een grijs rompertje meegesmokkeld en het idee was om deze te laten signeren door niemand minder dan Arie hemzelf. Ik vond het een super leuk idee van Marleen maar in de kleedkamer durfde ze niet meer. (Stiekem toch best eng om op Arie af te stappen) “Jawel is leuk!” zei ik terwijl ik de kleedkamer uitliep met Marleen achter me aan. Even speuren en we Arie hadden in ons vizier. Daar gingen we, recht op onze prooi af. 😉 We kwamen dichterbij. Mijn handen begonnen te trillen. Arie was in gesprek maar zag ons aankomen en met knikkende knieën zette ik de laatste stappen. Het gesprek met Arie is aan me voorbij gevlogen. Ik kon alleen maar denken hoe cool en relaxt hij was. Hij wist meteen over wie we het hadden (Ja die hardloopster!) en begon meteen te vertellen hoe hij haar kent. Marleen had ook last van knikkende knieën en trillende handjes. (Zie de onscherpe foto van Arie die het rompertje signeerde) Gelukkig hebben we Arie wel duidelijk kunnen maken wat de bedoeling was en hij wilde het rompertje graag signeren. Hij nam er zelfs uitgebreid de tijd voor om een mooie tekst neer te zetten. Wat een lieverd. 😛

IMG_3446

Nadat we waren bijgekomen van dit Arie momentje mochten we plaats nemen in de zaal en werden we welkom geheten door Arie himself. Vervolgens een warming up met springen op de plaats, knieheffen, lunges en een handstand poging om te kijken waar je angst zit. Wat een giller, we moesten één voor een een handstand maken terwijl iedereen kon toekijken haha!

Arie wenste ons verder succes en de twee Crossfit instructeurs stelden zich voor. Nu zou het echt beginnen. Ze legden de warming up uit (warming up nr.2!) Zo moesten we een paar meter af op handen en voeten afleggen, achterste voren op handen en voeten (crab walk?) en werden de kuiten en hamstrings ook nog even opgerekt met een fijne oefening waarbij je in plankpositie in downward-dog positie moest komen en verder. Vervolgens werd de ‘echte’ training uitgelegd. Het was een spel; deck of cards, met een kaartspel dus. Schoppen, klaveren, ruiten en harten stonden ieder voor een oefening en het getal op de kaart gaf aan hoe vaak de oefening moest worden uitgevoerd. Push-ups, sit-ups, presses, squats, lunges, burpees (de joker!)… Ik ben inmiddels heel wat van die termen rijker. Dat geldt ook voor de spierpijn. Halleluja! We deden onze stinkende best om alles goed en snel uit te voeren terwijl enkele blogger-meisjes lekker achteraan aan het geinen waren waar niemand ze kon zien. 😛 Haha! We waren bekaf na ongeveer 45 minuten bikkelen.

IMG_3447

Na de training werd er nog een poging gedaan om ons enthousiast te maken voor een detox van 21 dagen. Daar ga je je goed van voelen en licht in je hoofd. De vrouw zei dat wanneer je je lichter voelt je wolkout beter gaat… Uhm, ja als we high van de honger zijn dan voelen we niks meer en gaat alles dus goed… Ja dat je je licht voelt geloofden we dus wel met een crashdieet van niet meer dan 1200 calorieën op een dag. Marleen had ook niet echt het idee dat de vrouw wist waar ze over sprak… Zo mocht je bijvoorbeeld geen gluten eten gedurende het dieet en dus werden maar elke vorm van koolhydraten geschrapt. Oh, als je neer zou vallen van de honger mocht je wel wat rijst eten. Maar havermout in de ochtend was uit den boze terwijl havermout van nature glutenvrij is…. Just saying… Ook zuivel was verboden omdat lactose zogenaamd ook slecht zou zijn, ook als je geen intolerantie hebt. Er werd echter geen woord gerept over de eiwitshakes die je ’s middags mocht drinken wanneer je stervende honger had terwijl in de meeste eiwitshakes ook wat lactose in voor kan komen. Detoxen is nergens goed voor en het doel om je lichaam te ‘ontlasten’ van bepaalde voedingsstoffen is helemaal niet noodzakelijk. Dat kan het prima zelf. Op de vraag of iemand het zou gaan proberen stak ook niemand haar hand op. Missie FAILED dacht ik zo. Net goed. 😉

Marleen en ik hadden het allemaal wel gezien en het konijnen voer op de bar lonkte ook niet echt, haha! Arie was inmiddels bezig met een andere groep dus die had geen aandacht meer voor ons. Omkleden en wegwezen. Voordat we de gym verlieten kregen we nog een goodiebag in onze handen gedrukt. Altijd leuk!

IMG_3448

Conclusie:
– Arie is tof!
– De Vondelgym is mooi!
– Crossfit zorgt voor heel veel spierpijn (vooral bij Nikki 😛 )
– Arie zorgt voor knikkende knieën
– Na afloop een lekker ongezonde niet-suikervrije, niet-lactosevrije Frozz halen smaakt super goed!

Wanneer mogen we weer?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s