Debuut tijdens dam tot damloop

IMG_3383
Tijdens de Dam tot Damloop was het dan eindelijk zover, mijn debuut als HalfCrazyRunner tijdens een evenement. Hoe mijn race verliep is te lezen op mijn eigen blog, hier zal ik me beperken tot het crazy deel van deze dag. 

Het grootste deel van de dag liep ik in het crazy shirt, alleen tijdens de race niet omdat ik er dit jaar voor had gekozen om voor de hartstichting te lopen, dus het crazy shirt moest worden ingeruild voor het hartstichting shirt. Het lopen van een race in het crazy shirt moet dus nog gebeuren, toch heb ik de rest van de dag wel goed kunnen ervaren hoe het is om als crazy bij een evenement aanwezig te zijn.

De eerste ontmoeting met een crazy was al voor de start, vijf minuten voor hij van start moest kwam ik Arend tegen. Snel nog even een selfie en wat gelukwensen en op naar de start. Het was kort maar lang genoeg om af te spreken waar we elkaar na de finish zouden treffen.

hcr-dam3hcr-dam2

Zoals afgesproken vonden we elkaar na de finish, allereerst natuurlijk even napraten over onze races. Alle ervaringen die we onderweg hadden opgedaan passeerden de revue en allebei waren we dolgelukkig met de PR die we hadden gelopen. Het ging over het publiek, de warmte, de mede-lopers die onnodig links liepen, de vele ambulances maar vooral over onze prestaties.

Na het bijpraten was het tijd om ons tussen de toeschouwers te mengen om de andere lopers te zien finishen, maar vooral een in het bijzonder. Anouk moest nog binnenkomen, sterker nog toen wij binnenkwamen moest ze nog starten. We hadden dus alle tijd om een mooi plekje te zoeken, hier hebben we dan ook alle tijd voor genomen. Uiteindelijk kwamen we op het fanplein uit en vonden daar een mooi plekje net voor de bocht rond het 500 meter punt.

Terwijl we daar stonden te kijken werden we een aantal keer herkend door passerende (instagram) deelnemers, wat voor ons even wennen maar wel heel leuk was. We kregen snel de smaak te pakken en begonnen lopers aan te moedigen en schreeuwden terug naar de lopers die ons herkenden. Later kregen we via instagram nog meer berichten van lopers die ons hadden gezien. Allemaal gewoon even een gil geven!!

Nu was het wachten op Anouk, in de tussentijd bedachten we om een stukje mee te lopen als Anouk voorbij kwam. Na ongeveer een kwartiertje wachten verschenen de gele schoenen, sokken en broek van Anouk. Arend stond klaar om een aantal foto’s van haar te maken en al snel verdween ze om de hoek. We moesten nu snel dat hek over en de achtervolging inzetten, even een versnelling en we waren bij Anouk. Dit had ze duidelijk niet verwacht en reageerde dan ook erg verbaasd toen we opeens naast haar liepen.

hcr-dam1 hcr-dam4

Arend verzorgde wederom de foto’s en na een paar honderd meter verdwenen Arend en ik weer tussen het publiek en ging Anouk richting de finish. Even verderop zouden we haar opnieuw opwachten en nog even wat gaan drinken.

Toen we daar stonden te wachten kwamen we nog meer bekende gezichten van instagram tegen, waaronder Maika die ook crazy weer had meegenomen en dus wederom een PR liep. Daar moest natuurlijk een foto van genomen worden.

hcr-dam5

Mijn eerste evenement als crazy was meer dan geslaagd en smaakt naar meer, op naar het volgende evenement maar dan heel de dag in het crazy shirt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s