Dutch Coast Ultra 2.0 not for pussy’s

Vorig jaar konden Erik en ik door een blessure niet meelopen met de Dutch Coast Ultra by Night, toen gingen Nikki en Marleen in onze plaats. Toen Rinus in oktober de inschrijving opende voor 2016 bedachten we ons geen moment en schreven gelijk in. Nu 3 maanden later hoor ik de regen tegen het raam tikken en denk waarom gaan we dit ook alweer doen….. haha. Over 3 uurtjes gaan we van start, even een dikke vette pizza naar binnen gewerkt voor wat extra energie.

IMG_0492 IMG_0497 IMG_0501

Het is nu 7 uur later, we zitten met een wijntje en een biertje op de bank bij te komen van ons nachtelijke avontuur. Om maar met de deur in huis te vallen, Dutch Coast Ultra by night is niet voor pussy’s. De start was om 22:00 uur in Den Helder bij het Wiener Hof, het startschot werd gedaan door Rinus niet met pistool maar gewoon oke veel plezier en een confetti kanon. De eerste paar kilometer gingen  over de dijk waarbij je een heel mooi zicht had op de lopers voor je, een uniek geniet momentje die werd opgelicht door de lokale vuurtoren. Onderweg stonden wat mensen ons aan te moedigen.

IMG_0553IMG_0574

Na een kilometer of 4/5 kwamen we bij het gedeelte waar we het strand op moesten, dit liep nogal schuin af. Rond een kilometer of 10 begint Erik palmbomen en vrouwen in bikini op het strand te zien, fatamorgana all over the place. Helaas had Marlous dit niet , zij zag geen mannen in zwembroek met sixpacks alleen wat mannetjes in te strakke tights die ons inhaalden. Bij de 17 kilometer werd het parcours steeds zwaarder, gladde stenen, mul zand en wat eb en vloed meertjes. Je gaat dan de kilometers aftellen, nu maken wij aardig wat kilometers maar dan op asfalt dit is wel een hele andere wereld dat rennen over het strand. Persoonlijk lopen we liever een marathon dan dat we dit doen, dit zegt wat over de mensen die dan de 50,100 of zelfs 160 lopen, die zijn knettergek. Dit is een mind fuck, een rechte weg over het strand zonder vooruitzicht waar je heen moet alleen maar rechtdoor, rechtdoor en nog eens rechtdoor laat staan met slecht weer. Je focust je op een punt, de berg(ons eind punt van de 25 aka 26 km)  maar zoals ze zeggen als de berg niet tot Mohammed komt, zal Mohammed tot de berg gaan. Bij de berg aangekomen stonden daar Rinus en Linda, zij heeft de medailles dit jaar gemaakt; bedankt Linda heel erg leuk. De echte crazy people succes gewenst(zij gingen nog door voor de echte afstanden) en daarna lekker doorgelopen naar onze studio die wij hebben gehuurd voor een nachtje. Bij deze wil je een keer iets anders, iets meer uitdagends doe dan mee met de winter editie van de Dutch Coast Ultra. Rinus en Ferry bedankt voor de goede organisatie en volgend jaar komen er 2 andere crazies jullie deze bijzondere loop doen!

IMG_0567IMG_0575

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. John schreef:

  Stoer hoor crazies!! Zeker niet voor pussy’s zelfs de kortste afstand zo te lezen. Ik laat de eer dan ook graag aan een ander 😉
  Jullie kunnen deze in ieder geval afvinken.

  Like

  1. erikbroekmeulen schreef:

   Thanks Rinus 👍🏼

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s