Colorful Runfluencers

on

Afgelopen donderdagavond was het weer tijd voor de Runner’s World Runfluencers avond, ik was namens de Crazies naar voren geschoven en zo ging ik op weg naar Amsterdam om deze avond voor het eerst te mogen beleven. Ik had eerder de verhalen al gehoord over deze avonden en keek er daarom erg naar uit.

Na ruim een uur rijden reed ik Amsterdam binnen en zocht de parkeergarage op, eenmaal geparkeerd nam ik contact op met John die er ook bij zou zijn vanavond. Hij zou binnen een paar minuten bij dezelfde parkeergarage zijn en besloot om daar op hem te wachten en samen richting Run2Day te wandelen.

Rond 18:00 stapten we de winkel binnen en we waren zeker niet de eerste eerder een van de laatsten, al snel alle bekenden begroeten en even bijpraten onder het genot van een drankje. Een speciale begroeting was er voor Imo die we nog een cadeautje wilden overhandigen voor zijn pasgeboren zoontje.

Vrij snel hierna mochten we langs het buffet met heerlijke gezonde gerechten, om deze vervolgens mee te nemen naar de kelder waar het officiële programma zou gaan beginnen. Nadat iedereen zijn plekje had gevonden, mochten we met het bord op schoot gaan luisteren naar de eerste presentatie.

De aftrap werd verzorgd door de dames van Weleda, die ons informatie gaven over de (nieuwe) sportproducten in het assortiment. Deze productlijn bestaat uit een massageolie, douchegel, sport gel en sport bad. Er was een duidelijke uitleg over de werking en wanneer je de verschillende producten kunt gebruiken. Omdat het ervaren veel beter werkt dan erover praten was de presentatie zeker niet te lang en was er later in het programma de kans om te ervaren…

Na de eerste presentatie stonden de mannen van Saucony meteen klaar om het stokje over te nemen. In deze presentatie stond de nieuwe lijn van Saucony centraal, namelijk RunPops. Deze lijn bestaat uit de huidige modellen alleen dan in verschillende opvallende kleuren gestoken. Deze kleuren zijn niet zomaar gekozen, de inspiratie voor deze kleuren komt van waterijsjes. In Amerika is het gebruikelijk dat er na de finish waterijsjes worden uitgedeeld. Saucony heeft deze kleuren dus doorgevoerd in de schoenen, met een kleurrijk resultaat.

Verder kwam er in de presentatie aan bod welke materialen en technieken Saucony gebruikt in de hardloopschoenen. Daarbij kwamen ook de wetenschappelijke feitjes naar voren waarop ze deze keuzes hebben gebaseerd. Zo kwamen we te weten in wat voor high-tech lab alles wordt getest, wat het wisselen van schoen voor effect heeft op bijvoorbeeld blessures en wat de temperatuur van je schoenen doet met de demping ervan.

Na de presentatie mochten we ons melden bij de stapel schoenendozen om een paar van deze kleurrijke schoenen aan te gaan trekken. Ik kreeg de Saucony Ride9 in het fel oranje, een lekker lichte schoen die qua specificaties aardig in de buurt komt bij mijn huidige schoenen. Snel even aantrekken om te kijken of het de goede maat is en natuurlijk hoe ze aanvoelen. Nou heb ik het idee dat nieuwe schoenen altijd wel fijn aanvoelen, ieder geval gaat dat voor deze schoenen op. Of ze ook lekker lopen zouden we later op de avond achter komen, maar eerst nog een presentatie.

Ondertussen stond namelijk Jacques Vos (voorzitter Vereniging Ambachtelijke IJsbereiders) klaar om ons te informeren over het maken van ijs. Het eerste deel bestond uit een algemeen praatje over het bereiden van ijs, maar al snel ging het verhaal richting de combinatie van ijs en hardlopen. Door het ambachtelijk maken van ijs kan je zelf bepalen wat je in het ijs verwerkt, door bijvoorbeeld gericht suikers toe te voegen kan je ijs gebruiken om koolhydraten te stapelen. Ook kan je met het toevoegen van eiwitten ijs gebruiken als herstelvoeding na je training of wedstrijd. Er passeerden heel veel smaken en varianten de revue en een aantal van deze smaken mochten we later op de avond proeven, maar eerst dat doen wat we met elkaar gemeen hebben: HARDLOPEN!

Allemaal met de kleurrijke Saucony’s aan, staan we voor de winkel klaar om richting het Vondelpark te gaan voor een testrondje. Maar niet zomaar een testrondje, want Joyce Bongers (fotografe onder andere voor GirlsLove2Run) loopt met ons mee. We zullen onderweg een aantal keer stoppen om foto’s te maken met opdrachten van Joyce. De eerste stop liet ze een aantal voorbeelden zien van foto’s die zij heeft gemaakt, hierbij liet ze zien waar we op moesten letten bij het maken van een mooie foto. Hiermee gingen we met tweetallen aan de slag, iedereen zocht een mooie plek om foto’s te maken. Ik ging met John aan de slag en probeerden langs een plas water foto’s met reflectie te maken. Later gebruikten we ook een bankje om zowel stilstaande als actiefoto’s te maken.

Na het maken van de foto’s was het tijd om deze te bewerken, in een spoedcursus bewerken gaf Joyce ons tips voor de perfecte foto. Bij de tweede en laatste stop kregen we van Joyce tips hoe je na het lopen een mooie foto van je hardloopschoenen kan maken. Iedereen ging met zijn eigen telefoon en schoenen aan de slag om de schoenen zo leuk mogelijk in beeld te krijgen, ook deze foto’s ging een filtertje overheen. Daarna was het weer tijd om terug te lopen naar Run2Day.

Eenmaal terug stond daar een koude verrassing te wachten, daar stond Jacques namelijk met het ijs klaar. Een Italiaans ijsje, een groen, wit en rood bolletje. Waar je op het eerste oog zou denken aan vanille, aardbei en pistache ijs was dit het zeker niet. Het rode ijs was namelijk paprika, het witte ijs was aardappel en het groene ijs spinazie. Het was zeker niet vies maar elke hap verwacht je iets zoets en wordt dan verrast door iets hartigs, een aparte ervaring.

Na de verkoeling van het ijs mochten we direct door naar de stoelen en bankjes waar een alweer een warme verrassing klaar stond. Nu was het de beurt aan de voetjes om verwend te worden, de dames van Weleda hadden de teiltjes al klaar staan en we konden zo aanschuiven voor een voetenbad. De dames kwamen allereerst langs met een crème die op je hand moest en waarvan je de geur diep moest inademen, een heerlijke frisse geur was het resultaat. Hierna volgde het sportbad product dat in het voetenbad ging om de voeten te behandelen, daarna was het tijd om de voeten te scrubben. Weer afspoelen in het voetenbad en afdrogen om daarna in te smeren met voetencrème, met als resultaat heerlijk zachte voeten. Als afsluiting ging ook voor de handen een crème rond, met zachte handen en voeten gingen we richting het einde van de avond.

We kregen een goodiebag waarin de sportproducten van Weleda zaten, natuurlijk de Runner’s World en het vakblad IJS. De Saucony schoenen mochten om onze voeten blijven zitten, die kunnen we dus de komende tijd nog uitvoerig testen. Toen was het ondertussen tijd om weer om te kleden nog een laatste drankje te doen, iedereen gedag zeggen en weer richting huis te vertrekken.

De verwachtingen die ik had na alle verhalen die ik had gehoord zijn zeker waargemaakt. Via deze weg wil ik alle partijen die deze avond tot een succes hebben gemaakt bedanken, Runner’s World, Run2Day, Saucony, Weleda, Jacques Vos en Joyce Bongers bedankt voor het mogelijk maken van deze geweldig avond. En natuurlijk alle Runfluencers.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Margrer schreef:

    Ben benieuwd Peter naar je foto’s vanaf nu .!! Of je het geleerde ook echt gaat toepassen ….👍🏼

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s