Seven is the magic number

Vele van ons lopen al meerdere jaren de Zevenheuvelenloop, en hoewel het bijna altijd slecht weer is en het bijna voor iedereen een flink stuk rijden is, willen we deze race toch niet missen. We hebben eigenlijk een haat-liefde verhouding met deze run. We hebben dan ook 7 redenen voor je bedacht waarom je zeker mee moet doen aan de Zevenheuvelenloop en 7 tips voor mensen die hem volgende jaar (weer) gaan lopen. 7 redenen om mee te doen aan de Zevenheuvelenloop

1. Opscheppen op een verjaardag. De naam zevenheuvelen is eigenlijk niet helemaal juist, aazevenheuvelen_1014ngezien het parcours niet bestaat uit 7 heuvels. Het zijn er gelukkig minder. Maar he, weten jouw vrienden en familie, die niet hardlopen veel! Die denken dat jij daar over 7 heuvels gerend bent, vet stoer. Dus je kan lekker opscheppen met deze run puur door de naam.

2 .Stormtrooper. De run vindt altijd plaats ergens half november in de herfst en dat hebben we de afgelopen jaren geweten. Wind en regen zijn eigenlijk standaard aanwezig in Nijmegen. Maar deze gure omstandigheden zorgen altijd wel voor een ezevenheuvelen_1018xtra voldaan gevoel wanneer je de finishlijn passeert. Je bent naast hardloper, na deze run ook gewoon een stormtrooper!

3. PR- parcours. Het mooie parcours is ook echt een reden om deze run mee te maken. Door het glooiende landschap,
de bossen en natuurlijk over de heuvels. De route is niet alleen erg mooi, ook nog eens heel snel. Je zal het misschien niet direct verwachten, maar op dit parcours sneuvelen veel PR’s. Dus mocht je nog op jacht zijn naar een nieuw PR op de 15km, dan moet je zeker inschrijven. De laatste paar km gaan allemaal bergafwaarts, dat beloofd dus een spetterende eindsprint.

4. Modetrends. Omdat er alleen al op de zondag rond de 40.000 lopers meedoen is dit evenement ideaal om de zevenheuvelen_1015nieuwste hardloopmode te spotten of juist de hele oude. We hebben het idee dat vooral de dames altijd extra hun best doen om er tijdens deze run hip bij te lopen. En mocht je nou niet voor PR’s gaan dan kan je tijdens de run heerlijk gluren naar al het moois onderweg.

5. Say Cheese! De actiefoto’s die tijdens deze run worden gemaakt zijn gratis te downloaden, er zit dus geen watermerk overheen 😉 Superfijn, want eerlijk is eerlijk, niemand heeft zin om te betalen voor de actiefoto’s , ook al zijn ze nog zo leuk. Dus erg leuk dat deze foto’s gewoon te gebruiken zijn. Let dus goed op de camera’s want als je er niet goed op staat, heb je er nog niet zo veel aan.

6. Organisatie. Complimenten aan de organisatie van dit grootse evenement. Hoeveel mensen er ook zijn, alles is goezevenheuvelen_1016d geregeld. De verschillende waves waarin je start, de trechter start, de bagagetenten, de sfeer, de bereikbaarheid enzovoort. Goed geregeld daar!

7. Heerlijke sfeer. De sfeer is in Nijmegen altijd goed. Langs de kant van het parcours in weer en wind, maar vooral in de cafés na afloop van de loop. De cafés staan gezellig vol met lopers die de race nog even samen evalueren onder het genot van een biertje. Mocht je run niet goed zijn gegaan of houd je niet eens van hardlopen dan kan je ook gewoon na 16.00 uur de stad in om met de lopers te feesten.

7 tips voor iedereen die volgende jaar (weer) meedoet

1. Poncho! Omdat het dus elk jaar waait en regent is het wachten in de startvakken niet het leukste onderdeel van de dag. Zorg daarom dat je in het startvak nog goed warm blijft, want soms sta je daar nog wel een klein half uurtje. Zorg dus voor een poncho of vuilniszak, want die kan je net voor de startlijn in de prullenbak gooien. Daarnaast kan je ook altijd nog een warm jack of vest meenemen en in de hekken laten hangen, maar dan raden we wel aan niet je mooiste jas er in te hangen.zevenheuvelen_1017

2. Plassen! Overal rondom de start/ finish zijn dixies te vinden, ook in de startvakken. Maar iedereen weet hoe deze er na een tijdje uitzien. Rondom de start zijn genoeg cafeetjes waar je lekker nog even naar de (gewone) wc kan. Bestel nog lekker daar je laatste drankje voor de start en dan ben je er helemaal klaar voor.zevenheuvelen_1019


3. Bagage. Voor iedere loper is er plek om een tas weg te zetten in de
bagagetenten. Wanneer je je tas hier achterlaat krijg je een nummer aan je tas en een corresponderende sticker op je startnummer. Als je die sticker na de finish laat zien krijg je de bijbehorende tas weer terug. Door de regen en de wind, willen deze stickers op je startnummer nog wel eens loslaten, daarom ons advies om er voor de start nog even een foto van te maken. Mocht je dan zonder sticker terug komen voor je tas, kan de vrijwilliger toch naar je tas zoeken. Het komt namelijk voor dat je bij grote drukte anders moet wachten tot iedereen zijn tas heeft en jij je overgebleven tas dan pas mag ophalen.

4. Hoeveel heuvels ook alweer? Bij de meeste deelnemers is het wel bekend dat het geen zeven heuvels zijn, maar hoeveel waren het er nou wel ook alweer, en was die bult waar je net overging nou een bult of een heuvel? Dus reken altijd op nog een heuvel. Soms denk je dat je ze allemaal hebt gehad en zie je er toch weer 1 voor je opdoemen. Stel je daarom altijd in op het feit dat er toch nog een heuvel kan komen.

5. Foto! Zoals hierboven vermeld zijn de actiefoto’s gratis, zorg dus dat je er goed opstaat. Dit jaar betekende dat denken wij dat je het beste aan de linkerkant of rechterkant van het parcours kan lopen voor de mooiste foto’s. (dus niet in het midden) Altijd leuk een mooie foto voor je Instagram, Snapchat of Facebook.zevenheuvelen_1020

6. To drink or not to drink. Bedenk op tijd of je gebruik gaat maken van de drankposten, deze zijn namelijk vrij smal en druk. Omdat mensen die niets willen drinken nog net door het midden kunnen lopen is switchen op het laatste moment niet aan te raden. Zorg dus dat je op tijd bedenkt of je wil drinken, wat je wil drinken en aan welke kant je dan moet voorsorteren, om ongelukken te voorkomen.

7. Afterparty. Als je bent gefinisht en je trots kan zijn op jezelf, moet je zeker nog niet naar huis! Dan begint het pas 😉 Vlakbij de finish in een straatje met gezellige cafés. Daar kan je heerlijk met iedereen napraten, biertjes drinken of nog even lekker dansen op de Snollebollekes, mocht je energie over hebben. Mocht je in je eentje feesten nou niet gezellig vinden, zoek dan de Halfcrazyrunners even op, dan komt het allemaal goed!zevenheuvelen_0919

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. fitmetlien schreef:

    Leuke tips! Dankjewel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s