Two Rivers op weg naar Two Oceans

Na deelname aan de eerste editie van de Two Rivers marathon in Zaltbommel stond ik ook dit jaar weer aan de start. Belangrijkste verschillen ten opzichte van 2016 zijn niet alleen het aantal deelnemers, maar tevens 3 loopmaatjes. Met de marathon van Rotterdam op de rol vond Marjolein het wel een leuke gedachte deze marathon als lange duurloop in de voorbereiding op te nemen.
Jeffrey en ik hebben de Two Oceans in het vooruitzicht en Pascal staat op 17 april aan de start van de 60 van Texel. Ieder zijn/haar doel dus.
Het moge duidelijk zijn dat deelname voor geen van ons ten doel had de magische afstand zo snel mogelijk af te leggen. Samen lol hebben terwijl we de kilometers afleggen. img_2166Eenmaal bij de Poortwachterij aangekomen blijkt dat Pascal al aanwezig is, komen we Ruud en Kitty tegen en spreek ik naast organisatoren Ed en Marco nog een aantal bekenden. Het is er gezellig druk, de startnummers hebben we snel in ons bezit en we hebben nog genoeg tijd om ons op te maken voor de start.

Waar het vroeg ‘s ochtends nog behoorlijk wit was buiten bleek de sneeuw zo goed als verdwenen tegen de tijd dat wij van start mochten. Klokslag 11:00 uur worden de lopers weggeschoten door Axel Rittershaus uit Zuid-Afrika met de klanken van Shosholoza, ook te horen in mijn video. We sluiten aan bij de pacers van 4:15 uur, maar verlaten die groep al na een paar kilometer omdat het gewoon fijner loopt met iets meer ruimte om je heen en we nog geen windvangers nodig hebben 😉

Met z’n vieren door en al snel sluiten we bij Marieke aan die de halve marathon loopt en ons wat over Zaltbommel verteld. Tot circa 19 km blijft Marieke erbij, maar laat daarna het tempo iets zakken om haar halve rustig uit te lopen. Op het halve marathonpunt staat Ans ons met de camera in de aanslag op te wachten, nemen we de tijd voor wat drank, sinaasappel en/of cola. Hierna krijgen we een stuk met wind tegen te verwerken, maar hobbelt het nog prima. Jeffrey heeft wat last van zijn lies en doet het even wat rustiger aan. Marjolein heeft een naar hoestje, maar dat heeft geen effect op haar tempo. Pascal loopt probleemloos verder en ik voel me prima, film af en toe wat en vermaak me eigenlijk wel.
Op 29 km staat Ans ons weer op te wachten, nemen we even de tijd voor wat foto’s 😉 alvorens verder te gaan.

Op 10 km van de finish een wat uitgebreidere pauze, met cola en thee uit de kofferbak van onze auto, die voor officiële verzorgingspost werd aangezien, dus delen we wat met de lopers die daar behoefte aan hebben. Jeffrey is inmiddels weer op ons ingelopen en de pacergroep van 4:15 komt voorbij als wij staan te chillen.

In deze laatste 10 km verdwijnt Jeffrey langzaam uit ons zicht, aan de voorkant wel te verstaan en we gaan door in het zonnetje, maar wel met wind tegen op de dijk, richting finish. De laatste verzorgingspost staat op 37,5 km en natuurlijk maken we ook hier gebruik van. De laatste kilometers gaat het nog best soepel en 4 uur 19 minuten na van start te zijn gegaan piept de tijdregistratie en zit ook deze marathon/duurloop erop. Tevreden, blij en toch ook wel verlangend naar de warme douche, nemen we de medaille in ontvangst en feliciteren we elkaar.Ed en Marco stonden de lopers op te wachten en feliciteren de deelnemers met hun prestaties. Complimenten aan de heren én alle vrijwilligers die ook deze editie hebben doen slagen en de deelnemers hebben verzorgd/ondersteund, alleen het lopen moest je zelf doen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. djaktief schreef:

    Leuk en mooie medaille. Proficiat.

    Groetjes,

    Dorothé

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s