Crazies in Zandvoort

on

Evenals vorig jaar kreeg de crew een uitnodiging om deel te nemen aan de Runner’s World Zandvoort Circuit Run en daarmee stond deze meteen in de agenda. Ik, John, had nog niet eerder aan dit evenement deelgenomen en eerlijk gezegd zou ik dit jaar ook niet mee hebben gedaan als er geen halve marathon aan het programma toegevoegd was. In de persruimte van de organisatie werden wij ontvangen, konden de startnummers in ontvangst genomen worden en stonden er lunchpakketjes klaar. Prima geregeld allemaal.Ook tijdens dit evenement waren weer genoeg bekenden aanwezig en een hoop anderen die je voor de eerste keer irl tegenkomt en kennismaakt, altijd leuk. De 4 musketiers waren zondag de vertegenwoordiging van de Halfcrazyrunnerscrew en zoals jullie hiernaast zien hadden we geen moeite om op te vallen 🙂

De start is voor ons om 12:20 uur, Mascha en ik besluiten samen te lopen en een tempo van circa 5’30” aan te zullen houden, wetend dat Pascal ons bij de ingang van startvak groen opwacht en het ook wel een lekker tempo vind.

De start laat niet lang op zich wachten en we mogen de eerste 3,5 – 4 km over het circuit scheuren alvorens richting boulevard en strand te gaan. We hebben wind mee én het is laag water, prima te doen dus en dat beoogde tempo zien we geen enkel moment op de Garmins verschijnen, het gaat namelijk steevast sneller dan gepland.

Op het strand komen we nog wat bekenden tegen en zitten de strandkilometers, circa 7, er bijna op en wandelen we de strandafgang omhoog door het mulle zand en vervolgens met wind tegen door de duinen terug richting circuitpark. Mascha moet ons af en toe tot de orde roepen als het net iets te snel gaat waardoor we elkaar geen moment uit het oog verliezen en we gaan hard op weg naar de finish.

In het centrum van Zandvoort is het lekker druk, sluiten de 12 km lopers aan en ontbreekt het niet aan publiek. Op 20 km staat Ans ons aan te moedigen en binnen no-time draaien we het rechte stuk op en is daar heel rap de finish. Met z’n drieën zit deze halve er na 1 uur 54 minuten weer op en hebben we lol gehad onderweg.
Ook na de finish lopen we nog meer bekenden tegen het lijf en wordt mij nog een kort interview afgenomen, maken we natuurlijk nog wat foto’s en begeven we ons weer naar de ruimte boven de pits. Anouk en Nikki komen kort daarna ook binnen, we eten nog wat, kleden ons om, praten nog wat na en gaan vervolgens langzaam richting parkeerterrein.

Runner’s World bedankt voor de uitnodiging, goede organisatie/zorgen en tot volgend jaar, want we komen graag weer terug.

Foto credits: Kim Hittinger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s